15 Квітня, 2019

Самий нетиповий челенж для кондитера

Самий нетиповий челенж для кондитера «21 день без солодкого», або як кардинально змінити харчові звички. Всіх людей можна поділити на два типи: перші – ті, хто обожнює солоні пироги та хачапурі, а другі – прихильники солодкого. Як ви вже зрозуміли, себе я можу віднести до другого типу, бо з самого дитинства, день без солодкого був прожитим навмисно. Йогурти з різноманітними добавками, смачні готові сніданки від Nesquik, шоколадки Kinder, Bounty, Twix, Nuts – все це було в необмеженій кількості протягом багатьох років, поки я не почала цікавитись здоровим харчуванням. Все почалось з одного документального фільму, а закінчилось десятками прочитаних статтей про цукрову залежність. Не те що б я мала велике бажання відмовлятися від цукру, адже стільки моїх улюблених продуктів його містять, мені було б цікаво поспостерігати за реакцією організму, з‘ясувати, чи втрачу вагу, чи стануть рецептори чутливішими, чи буде та сама «ломка» до солодкого. І ось починається мій челенж «21 день без цукру», перші три дні були найважчими для мене, бо дуже хотілось тістечка, чи цукерочку, чи тортик кілограма 2, було важко і морально, бо заборонити собі щось, означає захотіти ще більше. Але минув тиждень, другий, третій, я успішно виконала поставлену задачу, окрім гордості за себе, я відчувала, що я легко можу контролювати кількість солодкого в своєму раціоні, і жагу до нього. Перший десерт, який я з’їла за три тижні – чізкейк від Sweet&Stylish, ох, було так смачно, як ніколи… Смак був неперевершений, а головне – натуральний, не приторний, ніжний! P.S.: десерти від Sweet&Stylish завжди були моїми фаворитами і жодні покупні солодощі не могли мені їх замінити. Отже, головні висновки, які я зробила після експерименту:  1) почала насолоджуватись кожним шматочком, а це дуже важливо, їсти десерти почала значно повільніше, з цього пункту випливає наступний: 2) якщо раніше я могла з легкістю з‘їсти декілька порцій солодкого і ще піти за добавкою, то зараз мені достатньо однієї порції, все просто повільніше їм = насичують меншою порцією, і головний висновок: 3) всі мої улюблені батончики, шоколадки стали занадто насиченими, дуже ароматизованими, я відчувала, як я хочу скоріше запити водою цей притортий смак. 

Цей експеримент дав зрозуміти мені одну важливу річ, наш організм – неймовірний, він сам часто підсказує нам, що йому треба, а від чого краще відмовитись, просто треба вміти до нього прислухатися. Тож годуйте його здоровою, правильною, натуральною і якісною їжею, а як захочете якісних солодощів – звертайтесь, ми завжди до ваших послуг! 

З любов’ю, Sweet&Stylish Bakery